четвер, 23 травня 2019 р.

СЛОВО У ДУШІ – ДУША У СЛОВІ


Учні Краматорської української гімназії –
переможці конкурсу «Слово у душі – душа у слові»


У травні 2019 року були оголошені підсумки Відкритого регіонального творчого конкурсу учнівської та студентської молоді «Слово у душі – душа у слові». Організацію підготовки та проведення Конкурсу здійснювали Донецький національний університет імені В. Стуса,  Комунальний вищий навчальний заклад «Вінницька академія неперервної освіти» та Донецький інститут післядипломної педагогічної освіти. Метою Конкурсу є популяризація українського слова, активізація творчих сил учнівської і студентської молоді, естетичного виховання та духовного розвитку молодого покоління.
Конкурс «Слово у душі – душа у слові» проходив протягом березня – квітня 2019 року у два тури в таких номінаціях: «Поезія», «Проза», «Есе» та «Науково-дослідна робота». Журі відзначило 19 переможців Конкурсу. Двоє школярів із Краматорська стали його переможцями в номінації «Науково-дослідна робота». Це Логовічов Ілля й Хрипко Катерина, учні 10-го філологічного класу Краматорської української гімназії, вихованці гуртка «Крок до науки».
Логовічов Ілля посів І місце й відзначений Нагородою імені Василя Стуса. Це вже друга перемога Іллі в цьому Конкурсі. Минулого року за захист своєї науково-дослідної роботи він отримав Диплом ІІ ступеня.

Хрипко Катерина також стала переможцем Конкурсу, посівши ІІІ місце.
Юні дослідники презентували свої роботи з української мови та літератури. Науковим керівником гімназистів є учитель української мови та літератури Мельник Ірина Романівна.
Вітаємо юних науковців із перемогою та бажаємо їм успіхів у майбутніх наукових дослідженнях.




Немає коментарів:

Дописати коментар